[NUUG kart] Route-tagging

Geir A Granviken ggranvik at online.no
Tue May 28 01:31:14 CEST 2019


Er ikke sikker på om jeg svarte, men jeg har i hvert fall fikset den historiske ruten igjen nå, slik at den er komplett fra Spikkestad til Brakerøya. (Bortsett fra at et hull ved Lierbyen, ettersom det blir rart å sy sammen delene her…)

Mvh Geir

-- 
- Geir A. Granviken <ggranvik at online.no>
- +47 31 28 55 65 / -900 58 047

Fra: NKA mapper
Sendt: mandag 27. mai 2019 kl. 17.05
Til: Geir A Granviken
Kopi: kart at nuug.no
Emne: Re: [NUUG kart] Route-tagging

Disse route-relasjonene for gamle jernbaner viser hvor jernbanen/skinnegangen en gang var, og brukes ikke til å kjøre med bil, sykkel e.l. i dag. Der jernbanetraseen fremdeles kan sees f.eks. i form av en vei brukes railway=abandoned, og der hvor den er ødelagt brukes railway=razed. Slike relasjoner finnes for alle de nedlagte jernbanene i Norge og brukes bl.a. i Wikipedia. De kan sees på openrailwaymap.org. Linjene er stort sett tegnet nøyaktig inn etter befaring eller basert på historiske flyfoto og bør ikke endres om en ikke vet hva en gjør, og det bør ikke kobles inn andre strekninger utenom traseen.

/NKA

man. 27. mai 2019 kl. 16:22 skrev Geir A Granviken <ggranvik at online.no>:
Hei,
 
Har et spørsmål vedrørende «Route». Det finnes en slik som følger Gamle Drammensbanen fra Spikkestad til Brakerøya. Store deler av denne nedlagte jernbanestrekningen er i dag turvei, og disse seksjonene er det jo naturlig å samle i denne ruten. Noen seksjoner, som også er føyd til, er imidlertid railway=razed. D.v.s. strekninger hvor det ikke lenger finnes spor av den gamle jernbanetraseen. Deler av disse strekningene ligger dessuten på dagens Ringeriksvei, som er stengt for gående og syklister, samt skrår over E18 ved Brakerøya. Her er det med andre ord ikke farbart, og da må det vel være feil å ha med disse delene i en rute?
 
På den annen side skal vel en rute være sammenhengende, og det er mulig hele veien ved å koble inn gangveier etc. mellom de eksisterende deler av jernbanetraseen – bortsett fra forbi Lierbyen, hvor man da beveger seg langt unna den gamle jerbanelinja. Er det likevel ok å koble inn strekninger utenom selve traseen for å kunne lage en sammenhengende rute fra Spikkestad til Brakerøya?
 
Mvh Geir
 
-- 
- Geir A. Granviken <ggranvik at online.no>
- +47 31 28 55 65 / -900 58 047
 
_______________________________________________
kart mailing list
kart at nuug.no
https://lists.nuug.no/mailman/listinfo/kart

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: https://lists.nuug.no/pipermail/kart/attachments/20190528/a3681c94/attachment.htm 


More information about the kart mailing list