[NUUG fiksgatami] Søknad om prosjektmilder til FiksGatami.no

Christer Gundersen christer at friprog.no
Tue Apr 5 14:28:08 CEST 2011


Fra NUUG 


Til NUUG Foundation 


Søknad om prosjektmilder til FiksGatami.no 
FiksGataMi er et nettsted for å hjelpe folk til å rapportere problemer, vise, eller diskutere lokale problemer de har funnet i sitt område ved ganske enkelt å finne dem på et kart. Du kan melde problemer uten å tenke på hvilken offentlig myndighet som er ansvarlig for å løse det, det forsøker FiksGataMi å finne ut for deg. Tjeneste gir brukere mulighet til å melde inn saker som for eksempel søppel i gaten, hull i veien, gat e lykter som ikke lyser osv. Beskjed om f eilen blir så sendt til d et offentlige. 


Alle meldte saker fremstilles gjennom kart slik at man som bruker enkelt kan få oversikt over saker i et område. 


Etter lansering av fiksgatami.no har vi hatt en betydlig mengde saker rapportert gjennom løsningen og vi passerte 1000 innmeldte saker etter bare 3 dager. Prosjektet har fått meget bred omtale i media ( http://nuug.no/imedia.shtml) noe vi mener også er positivt for andre lignende prosjekter basert på fri programvare. 


Utvikling av mysociety-prosjekter koordineres på epostlisten developers-public. Den norske delen har egen epostlisteog og prosjektwiki. Vi har idag et veldig godt samarbeid med det Engelske prosjektet FixMyStreet rundt utviklingen av løsningen. 


Prosjektet er i regi av foreningen NUUG, som har tatt initiativet, skaffet sponsormidler og drifter løsningen. 


Planer for utvikling 
Vi har nå vært i produksjon med prosjektet i litt over 4 uker og ser allerede behov for utvidet funksjonalitet. Vi søker om midler til å utvikle og implementere følgende funksjonalitet i fiksgatami.no: 


    • Bedre rapportering for innbyggere, presse og offentlig virksomhet . 



    • Mulighet for brukerkonto , der innbyggerne kan se status for sine innrapporterte problemer, og rapportere problemer uten å vente på epost for å bekrefte en ny rapport. 



    • K obl ing mot sosialie medienettsteder. 



    • En voteringsfunksjon som gjør det mulig stemme over hvilke problemer som innbyggerne mener bør fikses først . 



    • Støtte for å sende inn problemer til det offentlige ved hjelp av API-spesifikasjonen Open311, http://www.open311.org/ og eventuelt andre integrasjonsprotokoller. 



    • Støtte for å skille meldinger om problemer relatert til vei basert på eier (kommune/fylke/stat/privat), og mer finkornet sende meldinger til riktig mottaker. 



    • Støtte for andre typer områder enn fylker og kommuner i mapit.nuug.no som brukes til å finne hvem som skal ha beskjed innenfor et gitt område. 



Totalt søker vi om 15 0.000 kroner. Et bidrag fra Nuug Foundation vil være av stor betydning for at vi lykkes med den videre satsningen. Dette vil være midler som går direkte til å dekke kostnader for bistand fra mySociety i dette konkrete prosjektet og således ikke være midler som går til N UUG som organisasjon. 


Med vennling hilsen 
Prosjektgruppen i FiksGataMi 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.nuug.no/pipermail/fiksgatami/attachments/20110405/6569c335/attachment.htm 


More information about the fiksgatami mailing list