[NUUG kart] Hva med et forum for "OSM Norge"?

N/A N/A gazer2175 at hotmail.com
Thu Mar 19 09:11:50 CET 2015


Etterlyste dette sjølv for ei tid tilbake men fekk inntrykk av at det ikkje var noko folk brydde seg om...
Har aldri vore stor fan av mailing lister då det er veldig uoversiktleg og rotete.

From: cmeeren at gmail.com
Date: Thu, 19 Mar 2015 09:00:01 +0100
To: kart at nuug.no
Subject: [NUUG kart] Hva med et forum for "OSM Norge"?

Jeg er helt ny her, og ønsker å bidra til OSM. Dette var det eneste norske communityet jeg fant. Og hvis dere tillater en fersking som meg å si hva jeg mener og kaste stein i glasshus (dere får ta det som et tegn på dedikasjon), så har jeg et forslag:

La oss gå bort fra mailinglisten og over til et forum.

Jeg ønsker å fremheve følgende argumenter for dette:

1. Det er vanskelig å søke seg fram til tidligere informasjon i mailinglisten. Jeg har ikke funnet noen søkefunksjon, kun et "manuelt" arkiv.

2. Det er vanskelig å se en sammenheng i trådene. Arkivet tillater bare visning av e-poster enkeltvis. Det er langt fra alle e-poster som inneholder historikken i meldingene, og når det blir flere svar til samme e-post blir alt et salig rot uansett. Dessuten kan arkivet bare vises månedsvis, og tråder som spenner over flere måneder blir da oppdelt uten god mulighet for å finne hele tråden.

3. Mailingliste i seg selv er en ganske høy list for mange av den "yngre garde" som vokste opp med forum og lignende (jeg er selv 27). Jeg synes ikke det er logisk på noen måte hvordan emner jeg ikke har startet svares på (spesielt om jeg skal svare på et spesifikt innlegg - og det virket plent umulig å svare om man får "daily digest"). Det er vanskelig å følge med på enkeltemner man finner interessante.
  
Over til løsningen: Forum.

1. Veldig søkbart, lett for utenforstående og nye medlemmer å finne info de leter etter.

2. Trådene er samlet, og man kan alltid se historikken i hva folk har sagt, inkl. vedlegg osv.

3. Man kan ha "sticky threads" for informasjon alle bør ha kjennskap til, eller tråder for potensielle/nye medlemmer.

4. Alle er vant med forum og vet hvordan det virker. Listen for å delta er mye lavere, og folk vet hva som skjer når de registrerer seg og hvordan de skal bidra.

Forum kan hostes gratis, eller man kan finne betalte løsninger (webhotell, server, domener) dersom det finnes noen ildsjeler her inne som er villig til å donere noen hundrelapper hver i året til å holde det gående. Med tanke på at dette er en undergruppe av en Unix-gruppe, så tror jeg ikke det tekniske er et problem.

Jeg tror at et forum vil gi vesentlig bedre kommunikasjon, spesielt utad, og vil gjøre det mye enklere for yngre generasjoner å slenge seg på communityet. Jeg ønsker veldig gjerne å bidra til OSM, men jeg må helt ærlig si at jeg blir litt matt i møte med mailingliste som eneste kommunikasjonsform til et norsk community, og jeg er mye mer fristet til å bare holde meg for meg og bidra slik jeg tenker er best. Jeg kan bare anta at jeg ikke er den første. Det er dumt, siden det er en del konvensjoner osv. man må være obs på (en del står på OSM-wikien, men langt fra alt). Det finnes nok mye god informasjon i mailinglisten, men det er vanskelig å finne fram til og listen for å registrere seg og spørre er av ovennevnte grunner høyere enn med et forum.

En håndfull stein i glasshus dette altså. Tanker?


_______________________________________________
kart mailing list
kart at nuug.no
http://lists.nuug.no/mailman/listinfo/kart 		 	   		  
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.nuug.no/pipermail/kart/attachments/20150319/b04c056c/attachment-0001.htm 


More information about the kart mailing list