[NUUG kart] NSR importert i OSM

Wiklund Johan johan.wiklund at entur.org
Mon Apr 8 09:35:43 CEST 2019


«Vil det si at du…»
Svar: Nei, jeg har ikke gjort denne importjobben (regner med spørsmålet var rettet til meg siden det kom direkte til meg i tillegg til mailinglisten.

«…kastet ut alle holdeplasser som lå inne i OSM, erstattet med offentlige data»
Svar: ja

«…og nekter bidragsytere å bidra på vanlig måte»
Svar: hvor har du lest dette? Ingen har sagt at man nekter. Det eneste jeg sa var at den bedre løsningen er å melde inn til offentlig kilde sånn at feil kan ryddes vekk der, og propageres til OSM automatisk.

«…du antar at alle bidragsytere har lest denne tråden»
Svar: det kan man aldri anta, men NKA har gjort alt man kan kreve (dokumentert i wiki, mailingliste, forum) før importen ble gjennomført.

/Johan
From: Vidar Gundersen [mailto:vibrog+osm at gmail.com]
Sent: mandag 8. april 2019 08.58
To: Wiklund Johan <johan.wiklund at entur.org>
Cc: kart at nuug.no
Subject: Re: [NUUG kart] NSR importert i OSM

Hei,
Jeg vet ikke om jeg forstår, eller er enig i denne praksisen.
Vil det si at du har kastet ut alle holdeplasser som lå inne i OSM, erstattet med offentlige data og nekter bidragsytere å bidra på vanlig måte? Og at du antar at alle bidragsytere har lest denne tråden?On Sun, Mar 31, 2019 at 4:32 PM Wiklund Johan <johan.wiklund at entur.org<mailto:johan.wiklund at entur.org>> wrote:
Hei

Nå som NKA har importert alle busstoppene fra Entur til OSM så ber jeg alle som finner grove feil om å melde dem til meg heller enn å rette i OSM (importbotten skal synce fra NSR til OSM automatisk).


  *   Grove feil inkluderer uheldigvis ikke stopp som ligger noen meter utenfor veien, disse vil man finne ekstremt mye av, men stopp som f.eks. ligger en helt annen plass enn de skal, eller stopp som ikke har blitt flyttet etter en vei har blitt bygget om.
  *   Tilbakemeldinger om feil i navn bør dokumenteres på en eller annen måte. Enklest via en referanse til SSR, eller annen relevant info hvis det ikke handler om stedsnavn. Dette for å unngå at feilen kun baseres på personlige synspunkter.

Enkle og åpenbare feil retter jeg selv asap, og vanskeligere feil vidersender jeg til fylkeskommunene. Hvis det er veldig mange så kan feilene med fordel legges i en liste, gjerne med ID’er til stoppene.
Ser frem mot alle tilbakemeldinger som kan forbedre det nasjonale stoppestedsregisteret.

Ref: https://www.openstreetmap.org/user/nsr2osm


/Johan
Entur


_______________________________________________
kart mailing list
kart at nuug.no<mailto:kart at nuug.no>
https://lists.nuug.no/mailman/listinfo/kart
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: https://lists.nuug.no/pipermail/kart/attachments/20190408/4cc95878/attachment.htm 


More information about the kart mailing list