[NUUG kart] Statens Kartverk i OSM-format til GPS

Sverre Didriksen sverre.didriksen at usit.uio.no
Mon Apr 8 11:00:09 CEST 2019


Personlig synes jeg at den prisen er helt hårreisende tatt i betraktning at dataene fra kartvertket er gratis. Jobben er ikke så stor, om man fordeler kostnaden utover et år eller to. Og at du begrunner det med at du gir til veldedige formål er litt på kanten når du bare gir 10%. Det er vel egentlig i grenseland svindel, med mindre du på websiden din er åpen om at du bare gir 10%. Jeg synes det er synd at noen utnytter gratis data til å sko seg på denne måten, og kaller det veldedig arbeid.

-Sverre


On Mon, 2019-04-08 at 10:41 +0200, Torstein I. Bø wrote:
Hei,

Jeg har tatt gjort denne jobben. Resultatet finner du på https://kartmannen.no/, her er kommuner gratis, mens hele norge koster 449,-. Dette er mitt frivillighetsprosjekt og minst 10 % av kjøpesummen går til veldedighet. Via kartutskrift.no<http://kartutskrift.no> prøvde jeg å gi gratis, både produkt og kildekode, men heller satse på donasjon. Dette fungerte dessverre ikke (folk gir veldig lite). Så derfor tar jeg betalt, slik at jeg får inn penger til veldedighet. Jeg har økt donasjonen fra ca 200 kr/mnd (fra donasjoner via kartutskrift.no<http://kartutskrift.no>) til 4000 kr/mnd.

Hilsen
Torstein


man. 8. apr. 2019 kl. 08:15 skrev Sverre Didriksen <sverre.didriksen at usit.uio.no<mailto:sverre.didriksen at usit.uio.no>>:
Hei
Jeg har dessverre ikke hatt tid til å gjøre noe med dette, men målet er å få  gjort det.
Nå er dataene vi har i osm vel så gode som kartverkets mange steder, spesielt når det gjelder stier, så kartene på frikart.no<http://frikart.no> er rimelig bra, selv om det er litt lokale variasjoner. Jeg går selv mye i fjellet og har god erfaring med egne kart. Om man tar en titt på kartet før man legger ut på tur så ser man fort om det er god dekning i det  området man skal på tur i.

-Sverre

Fra: kart-bounces at nuug.no<mailto:kart-bounces at nuug.no> <kart-bounces at nuug.no<mailto:kart-bounces at nuug.no>> På vegne av Tor
Sendt: søndag 7. april 2019 17:52
Til: Ola Endre Reitstøen <reitstoen at gmail.com<mailto:reitstoen at gmail.com>>
Kopi: Øystein Moen <oysteinmoen at gmail.com<mailto:oysteinmoen at gmail.com>>; NUUGs kartliste <kart at nuug.no<mailto:kart at nuug.no>>
Emne: Re: [NUUG kart] Statens Kartverk i OSM-format til GPS

Sverre, mannen bak frikart.no<http://frikart.no>, har lekt med tanken om å lage Garmin-kart fra N50:
https://lists.nuug.no/pipermail/kart/2018-July/006498.html5. apr. 2019 kl. 17:32 skrev Ola Endre Reitstøen <reitstoen at gmail.com<mailto:reitstoen at gmail.com>>:

Hei!

Du kan laste inn OSM-data til Garmin fra http://frikart.no/
Arealdekke er jo importert inn i OSM i en del kommuner fra Kartverket sine data, så det kan jo være at kvaliteten er god i de områdene du bruker.

– Ola EndreOn Fri, Apr 5, 2019 at 4:54 PM Øystein Moen <oysteinmoen at gmail.com<mailto:oysteinmoen at gmail.com>> wrote:
Hei!

Jeg har overtatt en Garmin GPS, og liker godt å gå i fjellet både i sør-Norge og i Trøndelag. Jeg lurer på om den frigjorte dataen fra Statens Kartverk finnes som OSM-fil noe sted, og som kan lastes rett inn i min GPS? Har dere peiling?

mvh
Øystein Moen
_______________________________________________
kart mailing list
kart at nuug.no<mailto:kart at nuug.no>
https://lists.nuug.no/mailman/listinfo/kart
_______________________________________________
kart mailing list
kart at nuug.no<mailto:kart at nuug.no>
https://lists.nuug.no/mailman/listinfo/kart

_______________________________________________
kart mailing list
kart at nuug.no<mailto:kart at nuug.no>
https://lists.nuug.no/mailman/listinfo/kart
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: https://lists.nuug.no/pipermail/kart/attachments/20190408/aa84a557/attachment-0001.htm 


More information about the kart mailing list